• ArabicEnglishGermanPersian
  • | ورود اعضا
  • | ثبت نام رایگان

 شرکت تترا پک از اولين بطري مقوايي ضد عفوني شده براي شير سفيد  در جهان رونمايي کرد. اين بسته بندي جديد که Tetra Evero Aseptic نام گذاري شده است هم اکنون در حجم 1 ليتري موجود است و مي توان شير را تا 6 ماه در آن نگه داري کرد.

اين محصول جديد مزاياي زيست محيطي يک بسته بندي مقوايي را در کنار سادگي استفاده اي که شکل معمولي يک بطري فراهم مي کند در خود دارد. اين بسته بندي طوري طراحي شده تا بتوان در تمام سطح آن ليبل و گرافيک هاي مورد نظر را چاپ کرد تا اين بسته بندي را براي خريداران جذاب کنند. بطري هاي مقوايي را مي توان در يک سيني از جنس مقوا و به صورت رو باز توزيع کرد، به علاوه مي توان  يک فيلم شرينک به همراه يک دستگيره به اين مجموعه اضافه نمود.

اين بسته بندي ها در اروپا عرضه شده اند و به زودي در آمريکاي جنوبي نيز ارائه خواهند شد.

از مهمترين مشتريان اين محصول جديد مي توان از Corporación Alimentaria Peñasanta (CAPSA) که يکي از بزرگترين توليد کنندگان محصولات لبني در اسپانيا است نام برد. CAPSA بسته بندي جديد Tetra Evero Aseptic را براي پروژه APOLO خود که پروژه اي با سرمايه گذاري 100 مليون يورويي در زمينه توليد انواع شير در پنج سال آينده مي باشد انتخاب کرده است. شرکت CAPSA معتقد است اين فرم بسته بندي جديد به محصولات جديدش کمک خواهد کرد تا به راحتي در قفسه فروشگاه ها قابل تشخيص باشند. شرکت لبنياتي آلماني Weihenstephan نيز تصميم گرفته تا به صورت آزمايشي براي برخي محصولات خرده فروشي خود از بسته بندي جديد Tetra Pak استفاده کند.

 

مزاياي بسته بندي مقوايي ضد عفوني شده براي شير، محصول Tetra Pak

در اين بسته بندي جديد، براي اولين بار در دنيا از شيوه باز کردن يک مرحله اي استفاده شده است. شکل استوانه اي اين بطري و پنل هاي کناري مسطح آن ، باز کردن، در دست نگه داشتن و ريختن شير از آن به داخل ظروف را بسيار ساده مي کند.

سطوح صاف کناري اين بطري استوانه اي امکان نگه داشتن محکم آن را فراهم مي کنند. ريختن مايعات از اين بطري به دليل زاويه بسيار مناسبي که شکل اين بطري هنگام خالي کردن آن ايجاد مي کند ساده تر شده است. امنيت بطري نيز توسط قابليت امنيتي دو مرحله اي آن تامين شده است.

اين نوع بسته بندي منحصر به فرد به صورت بالقوه مي تواند به فراگير شدن و رشد برند فروشندگاني که اقدام به بسته بندي و فروش شير مينمايند کمک کند.

همچنين استفاده کنندگان مي توانند ليبل و گرافيک مورد نظرشان را در تمام سطح اين بسته بندي چاپ کنند تا محصولشان جلوه بيشتري براي خريداران داشته باشد. به علاوه اين بسته بندي با محيط زيست نيز سازگار است.

اين بسته بندي که از مقواي تجديد پذير تاييد شده توسط موسسه نظارت بر جنگل ها، Forest Stewardship Council (FSC)، ساخته شده است قابل بازيافت بوده و بنا به تحقيقي که در باره چرخه توليد و انهدام اين محصول توسط يک موسسه مستقل انجام شده 24% تا 30%  تاثير کمتري در ايجاد گاز CO2 دارد.

 

نحوه توليد بطري هاي Tetra Evero Aseptic

توليد اين بطري توسط تشکيل يک تيم چند منظوره متشکل از واحد طراحي و مهندسي، واحد توليد و واحد زنجيره تامين به نتيجه رسيده است.

از آنجايي که نياز هاي شرکت مدت ها قبل به تامين کنندگان اطلاع داده شده بود، نمونه اوليه ماشين بسته بندي در مدت 12 هفته ساخته شد، درحالي که به طور معمول براي اين کار 6 ماه وقت لازم است. تست هاي ميداني در محل کارخانه هاي مشتريان انجام شد تا کارايي اين محصول در شرايط کاري واقعي مورد ارزيابي قرار گيرد.

فضاي مورد نياز در کارخانه مشتريان تهيه شد تا ماشين آلات مربوطه در آنجا جا داده شوند و شير مورد نياز براي انجام بسته بندي آزمايشي از تامين کنندگان خريداري شد و در نهايت اين آزمايش ها با موفقيت در طول شش ماه انجام شدند.

اتاق ضد عفوني کننده نيز با روش هاي مدل سازي و شبيه سازي موجود در زمينه ديناميک سيالات طراحي و تست شد.

 

سيستم هاي بسته بندي مورد نياز براي توليد اولين مقواي ضد عفوني در دنيا

اين بطري مقوايي را مي توان توسط خط بسته بندي Tetra Pak A6 iLineTM که ظرفيتي تا 10.000 بسته در ساعت دارد توليد نمود. اين خط مقرون به صرفه، نسبت به ديگر خطوط ضد عفوني کننده مشابه مانند خط استرليزه کننده خشک MonoBloc به فضايي معادل نصف فضاي رايج نياز دارد، 30% هزينه کمتر دارد و 50% برق کمتري مصرف مي کند. کارايي بيشتر اين خط به معناي صرفه جويي 25 درصدي در هزينه هاي کاري است.

توليد بخش hot runner که پلاستيک را به قالب بيروني ماشين تزريق مي کند براي مهندسان Tetra Pak بسيار پيچيده و چالش بر انگيز بود چرا که در اين روند نياز به دماهاي بسيار دقيقي است تا اطمينان حاصل شود که مواد درزبند به خاطر دماي پايين دچار نشتي نمي شوند يا قسمت قالب ريزي شده بالايي به دليل درجه حرارت بالا دچار اعوجاج نمي گردد.

تکنولوژي

توليد خط Tetra Pak A6 iLineTM  براي بسته بندي Tetra Evero Aseptic ن توسط خط بست ت هبندین مقوای ضد عفونی در دنیاشی از تامین کنندگان خریداری شد و در نهایت این آزمایش ها با موفقیت با پيشرفت هايي در زمينه قالب ريزي تزريقي، استرليزه کردن آسپتيک، distance filling و تکنولوژي هاي باز و بسته کردن همراه بود. اين شرکت 14 حق ثبت در زمينه طراحي و کارکرد براي اين بطري و خط Tetra Pak A6 iLineTM در انحصار خود دارد.

قسمت بالايي، آستين (carton sleeve) و قسمت درپوش توسط جديدترين تکنيک هاي قالب ريزي تزريقي به هم متصل مي شوند. زمان 3 تا 6 ثانيه اي مورد نياز براي اين قالب ريزي تزريقي با ساده کردن اين فرآيند به طور محسوسي تا کمي بيش از يک ثانيه پايين آورده شده است.

اين ساده سازي با مجتمع سازي قالب تزريقي دو تکه اي به درون ماشين و ثابت کردن اسليو کارتن در داخل قالب صورت گرفته تا فاصله زماني بين اتصال قالبي و درزبندي اجزاء بطري به حداقل رسانده شود.

تکنولوژي پر کردن فاصله (distance filling) به کار گرفته شده در اين ماشين ،پر کردن بسته بندي استريل را بدون فوم کاري امکان پذير مي کند.

مواد اوليه کارتن هاي متداول به صورت بسته بندي هاي مسطح عرضه مي شوند که به معناي اين است که مي توان آنها را قبل از شکل دهي، استرليزه نمود. بر خلاف اين کارتن هاي متداول، Tetra Evero Aseptic به صورت از قبل شکل داده شده عرضه مي شود که نياز به نوع ديگري از اتاق ضد عفوني کننده دارد. به علاوه اعمال گاز هاي چگال به سطوح مواد flatpack با رعايت محدوديت هاي خاص عملياتي فرآيند دشواري است. با توجه به اين نکات، Tetra Pak از تکنيکي استفاده کرد که "استرليزاسيون فاز گازي" نام دارد و نيازمند پيش حرارت دهي بطري ها است تا از چگالش جلوگيري شود.

بطري ها در فرآيندي سه مرحله اي در اتاق  ضد عفوني استرليزه مي شوند. در مرحله اول حرارت داده مي شوند تا از چگالش جلوگيري شود و در مرحله دوم تحت اثر گاز هيدروژن پروکسيد قرار مي گيرند تا باکتري هاي داخل و خارج آنها از بين بروند و در مرحله سوم و نهايي در معرض هواي استريل قرار مي گيرند تا گاز هاي موجود تخليه شده و از بين بروند.

برنامه هاي آينده براي بطري جديد Tetra Pak

در ابتدا اين محصول با توجه به بازار شير سفيد شامل شير ساده و شير هاي مقوي شده ارائه شد. در آينده نزديک نيز بازار مورد نظر به شير هاي طعم دار و خامه و شير حساس به اکسيژن توسعه پيدا خواهد کرد.

پست مرتبط

نظر خود را بگذارید