• ArabicEnglishGermanPersian
  • | ورود اعضا
  • | ثبت نام رایگان

کرونـا هشدار جدی به صنعت بسته‌بندي

 رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی ایران با تأکید بر اینکه شیوع ویروس کرونا این موضوع را گوشزد کرد که باید به سمت خرید محصولاتی برویم که بسته‌بندی باشند، عنوان کرد: در این راستا، زمان آن رسیده تا مسئولین در مسیر تحقق شعار جهش تولید قدم بردارند و باید بروکراسی‌ها و کاغذبازی‌ها را از سر راه سرمایه‌گذارانی که برای بسته‌بندی محصولات کشاورزی از مبدأ پا پیش می‌گذارند، بردارند.خسرو طالبی در گفت‌وگو با خبرنگار بازار ادامه داد: در دوران پساکرونا، محصولات کشاورزی باید از مبدأ با رعایت پروتکل‌های بهداشتی درجه‌بندی، دسته‌بندی و بسته‌بندی‌شده باشند.وی به وضعیت کشت سیب‌زمینی در کشور اشاره کرد و گفت: در کشور ایران سالانه شاهد تولید 5 میلیون و ۲۰۰ هزار تُن سیب‌زمینی هستیم که سهم تولید سیب‌زمینی‌کاران همدانی از این میزان، بالغ‌بر یک‌میلیون تا یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار تُن در سال است.
طالبی تأکید کرد: بسیاری از سیب‌زمینی‌کاران همدانی در زمین‌های دیگر استان‌ها همچون استان‌های کردستان، لرستان، زنجان و کرمانشاه فعال هستند و استان همدان به‌نوعی بارانداز این سیب‌زمینی‌ها نیز محسوب می‌شود بدین‌سان باید گفت که توجه به موضوع صنایع تبدیلی، در استان همدان ضرورت دارد.عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی ایران وضعیت راه‌اندازی صنایع تبدیلی همدان در حوزه سیب‌زمینی را بسیار کمتر از ظرفیت آن برشمرد و گفت: نیاز است تا این موضوع را در همدان تقویت کنیم و در مسیر بسته‌بندی، فرآوری و صنایع تبدیلی این محصول قدم برداریم.رئیس انجمن سیب‌زمینی استان همدان عنوان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا باید درزمینه دسته‌بندی و درجه‌بندی سیب‌زمینی‌ها از مبدأ و درنهایت دسته‌بندی آن‌ها نیز فکر شود. بروکراسی‌های اداری از پیش‌پای سرمایه‌گذاران حذف شود طالبی ادامه داد: نیاز به کیفیت تولید و بسته‌بندی مناسب محصول سیب‌زمینی مطابق با پروتکل‌های بهداشتی است.وی در بخش پایانی صحبت‌های خود یادآور شد: باید بروکراسی‌های اداری از پیش پای سرمایه‌گذاران حوزه درجه‌بندی، دسته‌بندی و بسته‌بندی محصولات کشاورزی حذف شود.اما به‌راستی لزوم توجه به ارتقای بهره‌وری کشاورزی و کاهش ضایعات، بخش مهمی در کشاورزی محسوب می‌شود.استان همدان قطب تولید سیب‌زمینی کشور و بارانداز سیب‌زمینی است اما همواره شاهد تازه خوری، وجود ضایعات، گلایه‌مندی سیب‌زمینی‌کاران و خروج سیب‌زمینی از استان و ورود آنها به واحدهای فرآوری و صنایع تبدیلی در استان‌های دیگر هستیم که البته دراین‌بین شاهد سود دلالان و واسطه‌ها و البته دیگر استان‌ها بوده‌ایم که با خرید سیب‌زمینی‌های همدان باقیمتی ارزان و واردکردن آن به عرصه فرآوری، خیلی پیش‌تر از همدان گام‌های لازم در این زمینه را برداشته‌اند.با همه این تفاسیر زمان آن رسیده تا بدانیم که علت معدوم‌سازی محصولات کشاورزی در لب مرزها، بی‌توجهی به استانداردهای صادراتی و شناسایی نشدن مناسب بازار هدف است که حال با شیوع ویروس کرونا و تأکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی زمان آن رسیده تا به بحث درجه‌بندی و بسته‌بندی محصولات کشاورزی توجه بیشتری شود.در این بین، استانی چون همدان که قطب تولیدکننده سیب‌زمینی است می‌تواند پیشگام در این عرصه و البته ورود به حوزه فرآوری و صنایع تبدیلی مربوط به این محصول باشد تا به‌همراه این روند، نه‌تنها مانع از خالی ماندن دستان سیب‌زمینی‌کاران بومی و ایجاد اشتغال در این حوزه شده بلکه صادرات و رونق اقتصادی را نیز برای استان همدان موجب شد.

پست مرتبط

نظر خود را بگذارید