• ArabicEnglishGermanPersian
  • | ورود اعضا
  • | ثبت نام رایگان

عسل ایرانی در بسته بندی خارجی ////

چرا؟؟؟

کام آذربایجان غربی با تولید سالانه نزدیک به ۲۲ هزار تن عسل و سهم ۳۰ درصدی از تولید کشور سال هاست به دلیل ضعف صنایع بسته بندی و تبدیلی تلخ بوده و سود این صنعت به جیب کشورهای همسایه می رود.

خبرگزاری مهر ؛ گروه استان ها- سکینه اسمی: آذربایجان غربی به دلیل شرایط جغرافیایی و آب وهوای مناسب یکی از قطب های مهم تولید بسته بندی مرغوب در کشور به شمار می رود اما سال هاست عدم عرضه مناسب این محصول متناسب با نیازهای روز بازار دنیا موجب شده زحمت یک ساله زنبورداران یک شبه نصیب کشورهای همسایه شده و سود چندانی عاید کشور نشود.
وجود اتحادیه تولیدکنندگان عسل در استان، فعالیت ۱۶ تعاونی زنبورداری فعال، شش کارخانه موم آج کنی، پنج کارگاه بسته بندی عسل نیمه اتوماتیک با ظرفیت ۵۰۰ تن و شش کارخانه بسته بندی عسل مدرن در شهرستان های ارومیه ، خوی و مهاباد  بخشی از ظرفیت این استان در زمینه صنعت تولید عسل است.
دارا بودن بیش از یک میلیون و ۳۵۰ هزار کندوی زنبورعسل و فعالیت بیش از ۱۱ هزار نفر در این بخش نشان از پتانسیل بالای استان درزمینهٔ صنعت عسل و زنبورداری دارد اما متأسفانه نبود صنایع تبدیلی و بسته بندی مناسب سال ها موجب شده است کام دلالان این بخش هرروز شیرین و شیرین تر شود.
امروز صادرات عسل استان با برند ترکیه و عرضه آن در بازارهای اروپایی، خرید ناعادلانه محصولات تولیدی زنبورداران به صورت فله ای و به قیمتی بسیار نازل از سوی دلالان و واسطه گران داخلی و یا خارجی و فروش آن به چندین برابر نرخ خرید به طرف های خارجی یکی از چالش های اصلی این بخش است.
سال هاست باوجود صرف هزینه های زیاد برای تولید این محصول، عسل خریداری شده به صورت فله ای پس از انتقال به داخل ترکیه و بسته بندی در قالب های زیبا و تحت عنوان عسل ترکیه در برندهای تجاری متعددی به کشورهای حوزه  خلیج فارس قفقاز و اروپا صادر می شود و بدین ترتیب ترکیه سودهای کلانی را به جیب می زند.

پست مرتبط

نظر خود را بگذارید