آقای حسین مدرس خیابانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، با اطمینان از تامین کالاهای اساسی در کشور گفت: این ۴ میلیون تن کالای اساسی که در بنادر وجود دارد جدا از یک میلیون تنی است که در لنگرگاهها داریم و ۲۸ هزار تن هم در حال تخلیه است.
وی افزود: از نظر موجودی کالاهای اساسی فراوانی قابل اتکایی داریم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در فروردین و اردیبهشت امسال، وقفهای در تخصیص ارز داشتیم که خوشبختانه با همکاری بانک مرکزی این مشکل رفع شد.
وی افزود: بخشی از منابع ارزی بانک مرکزی آزاد شد و بخشی از صادرات ما هم که در دو ماهه نخست سال به دلیل انسداد مرزها دچار وقفه شده بود از سر گرفته شد.
آقای مدرس خیابانی اضافه کرد: اکنون به رغم فشارها، محدودیتهای تحریمی و شرایط بین المللی، هنوز ما ۴ میلیون تن کالا در بنادر داریم.
وی همچنین درباره حذف ارز ترجیحی یا همان ارز ۴۲۰۰ تومانی از برخی کالاها گفت: این اقدام از پارسال شروع شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به نظرات مختلف درباره حذف یا تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به برخی کالاهای اساسی افزود: دولت بعد از ارزیابی نظرات مختلف کارشناسان و صاحب نظران در یک جمع بندی و با توجه به محدودیتهای ارزی که در این حوزه وجود داشت تصمیم گرفت تا ارز ۴۲۰۰ تومانی را برای برخی از اقلام حذف کند.
وی با بیان این که ارز ۴۲۰۰ تومانی کماکان به مواد پروتئینی و لبنیاتی تخصیص مییابد گفت: نهادههای دامی هم تا پایان سال ۹۹ مشمول ارز ۴۲۰۰ تومانی هستند.
آقای مدرس خیابانی ادامه داد: ما سال گذشته هم برخی از کالاها را از ارز ۴۲۰۰ تومانی خارج کردیم، اما شما در مغازهها و سوپرمارکتها میبینید که مملو از این نوع کالاهاست.
وی گفت: به عنوان مثال شکر سال گذشته از ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شد، اما با ذخایرمان سعی کردیم هم بازار شب عید را اداره کنیم و هم اجازه ندادیم مردم در ماه رمضان احساس کنند که ارز ترجیحی از شکر حذف شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: از این پس هم ارز ۴۲۰۰ تومانی دیگر به برنج تخصیص داده نمیشود و این تفاوت قیمتها در بازار نیز به همین دلیل است
منبع: خبرگزاری صدا و سیما،
نظر خود را بگذارید